Tânăr de 17 ani din Brodina prins în Ulma conducând fără permis un autoturism fără ITP și asigurare


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus care acționau în noaptea de duminică spre luni în comuna Ulma, în intersecția cu drumul comunal 48C către satul Costileva de Sus au observat un autoturism Mitsubishi Shogun, de culoare verde, care circula din direcția satului Costileva de Sus către satul Ulma.

Polițiștii au efectuat un semnal regulamentar de oprire, folosind semnalele acustice și luminoase, iar conducătorul auto a respectat semnalul și a oprit autoturismul pe partea dreaptă a drumului comunal 48C.

La volanul autoturismului era un tânăr în vârstă de 17 ani domiciliat în satul Brodina. Polițiștii i-au solicitat documentele personale și ale autoturismului, iar tânărul a declarat verbal că nu are asupra sa niciun document.

Șoferul a fost condus la sediul postului de poliție Ulma în vederea clarificării aspectelor constatate. În urma verificărilor în baza de date, s-a constatat că tânărul nu deține permis de conducere.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul Mitsubishi Shogun are inspecția tehnică periodică expirată din data de 12 mai 2017 și nu deține o poliță de asigurare RCA valabilă.

Polițiștii au efectuat testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest de marcă Drager, rezultând o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest caz, se continuă cercetările cu privire la infracțiunea de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de