Șoferul beat care a provocat accidentul cu un mort de la Dornișoara a ajuns în arest


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 54 de ani a murit, duminică seara, la Dornișoara, după ce autovehicul în care se afla, ce era condus de un bărbat beat, s-a răsturnat.

Accidentul a avut loc pe DC 85 E în comuna Poiana Stampei, ca urmare a neadaptării vitezei la condițiile de drum autoturismul fiind răsturnat în afara părții carosabile, iar polițiștii l-au găsit la fața locului pe proprietarul mașinii iar un bărbat de 54 de ani era mort și prins  sub autoturism, în partea pasagerului.

Proprietarul le-a spus polițiștilor că autovehiculul ar fi fost condus de bărbatul care a murit.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că proprietarul autovehiculul a condus o autoutilitară Volkswagen Transporter, pe D. C. 85 E, pe raza comunei Poiana Stampei, circulând din direcția satului Dornișoara către satul Poiana Stampei.

Acesta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, autoutilitara răsturnându-se pe partea dreaptă a acesteia, pe partea carosabilă, accidentul rutier soldându-se cu decesul unui bărbat de 54 de ani, pasager pe bancheta din partea dreaptă față a autoutilitarei, lângă portieră.

În urma testării cu aparatul etilometrul marca Drager, a conducătorului auto a rezultat o valoare de 1,42 mg/L alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma activităților de cercetare desfășurate, s-a dispus reţinerea față de șofer pe o durată de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 În acest caz s-a întocmit dosarul de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de „ucidere din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului”.


Intră acum și în grupul de