Bursa a locurilor de munca destinata inginerilor, la Universitatea „Stefan cel Mare”


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava organizează vineri, începând cu ora 10, Bursa Locurilor de Muncă, oferind companiilor posibilitatea de a recruta viitori ingineri instruiţi conform nevoilor din industria românească, dar şi oportunitatea comunicării şi întâlnirii dintre absolvenţii cursurilor PLM Adaptor şi posibilii angajatori din zona de nord- est.

ADA – The PLM Specialist, lider în România în implementarea soluţiilor pentru managementul ciclului de viaţă al produsului, alături de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, organizează acest eveniment dedicat recrutării şi angajării absolvenţilor PLM – Adaptor. Proiectul PLM – Adaptor promovează parteneriatul între instituţiile de învăţământ superior şi firmele din industrie, prin corelarea sistemului de educaţie şi formare profesională cu dinamica pieţei muncii.

Potrivit organizatorilor, pentru a răspunde cât mai bine cerinţelor de pe piaţa muncii din industrie, în prima fază a proiectului s-a realizat o cercetare a nevoilor din industrie şi s-a construit profilul ideal al noului angajat pentru corelarea pregătirii cu aşteptările angajatorilor.

De la lansare în noiembrie 2009, în centrul de instruire din Suceava, proiectul PLM -Adaptor a pregătit, prin cele două module de studiu, mai mult de 100 studenţi pentru lucrul în departamentele de concepţie şi proiectare produse, simulare şi analiză folosind prototipul virtual.

Activităţile din cadrul proiectului pentru regiunea Suceava sunt coordonate de prof. univ. dr. ing. Dumitru Amarandei. Cursurile şi evaluările pentru obţinerea competenţelor sunt făcute pe baza manualelor special realizate pentru acest proiect.

Bursa Locurilor de Muncă conectează firmele cu studenţii absolvenţi din cadrul proiectului, astfel încât să-şi cunoască punctele comune, obiectivele profesionale urmărite, profilul de angajat căutat, gradul de pregătire tehnologică şi educaţională, competenţele cerute de angajatori.

„Studiul privind nevoile din industrie realizat la începutul proiectului a confirmat că vremurile în care un loc de muncă se obţinea prin absolvirea unei instituţii de învăţământ, şi cel mult câteva luni de experienţă au dispărut. Companiile nu îşi mai permit costurile angajării de personal fără cunoştinţe şi competenţe. Piaţa muncii s-a schimbat, iar mediul universitar, studenţii de astăzi şi firmele deopotrivă trebuie dea un răspuns acestor schimbări. Pe termen lung, companiile au nevoie de absolvenţi cu grad de pregătire tehnologică cât mai avansat, tocmai pentru că investiţiile în tehnologie sunt premisele dezvoltării şi sunt necesare pentru menţinerea pe piaţă. Prin programul PLM-Adaptor ne-am propus să îmbunătăţim calitatea profesională a proaspeţilor absolvenţi, iar prin Bursa Locurilor de Muncă dorim să acordăm fiecărui absolvent şansa de a cunoaşte companiile, de a debuta favorabil în carieră,” a declarat Ionel Barbu, Managerul Proiectului şi directorul general ADA– the PLM Specialist.

La Bursa Locurilor de Muncă din Suceava participă companiile şi instituţiile publice: Egger România, Logicad, Minco Serv, Sidem, Tera Construct Botoşani, Tehofalt, Besliu, Prometal, Scudas, Global Design şi două instituţii publice Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă şi Camera de Comerţ şi Industrie Suceava.

Pentru a creşte eficienţa procesului de recrutare, desfăşurarea evenimentului este împărţită în două secţiuni, respectiv sesiunea de prezentări, alcătuită din expunerea proiectului şi a rezultatelor înregistrate în regiunea Suceava, a firmelor participante şi a locurilor de muncă disponibile şi sesiunea de scurte interviuri în care studenţii se prezintă în faţa angajatorilor şi depun CV-urile.

Asemenea burse de muncă se desfăşoară, în zile diferite, în toate cele şapte centre universitare înscrise în proiect, în Oradea, Petroşani, Constanţa, Brăila, Galaţi, Suceava.


Intră acum și în grupul de