Bărbat de 81 de ani fără permis, depistat circulând cu aproape 100 km/h în Sucevița. Autoturismul fusese respins de RAR la verificarea tehnică


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 81 de ani din comuna Vatra Moldoviței este cercetat penal pentru conducere fără permis.

Potrivit anchetei, vineri, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Rădăuți au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire unui autoturism Opel ce a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 97 km/h pe sector de drum cu limitare de viteză la 50 km/h.

S-a procedat la identificarea și legitimarea conducătorului auto un bărbat de 81 de ani, din comuna Vatra Moldovitei, ce a prezentat pentru control cartea de identitate și raportul de verificare prin care reprezentanți RAR au constatat respingerea vehiculului în cauză la verificarea tehnică.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliție Române s-a stabilit faptul că susnumitul figurează având dreptul de a conduce suspendat în perioada 14.07.2023 – 11.10.2023 ca urmare a săvârșirii unei abateri la regimul rutier.

Totodată, s-a stabilit faptul că certificatul de înmatriculare al vehiculului în cauză figurează suspendat ca urmare a inspecției tehnice periodice expirate din data de 17.06.2023, fiind depășit termenul de valabilitate al dovezii înlocuitoare, fapt pentru care a fost sancționat contravențional conform prevederilor legale.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de