Furt de 2.900 de euro dintr-o locuință din Marginea: Banii fuseseră obținuți prin vânzarea unui teren și au fost furați de un prieten de pahar al proprietarului


Intră acum și în grupul de

Lucrătorii de poliție din cadrul SPR 3 Marginea au fost sesizați, luni seara, de un localnic cu privire la un furt ce a avut loc în locuința sa. Potrivit sesizării, o sumă de 2.900 de euro a fost sustrasă din domiciliul său.

Păgubitul locuiește singur, iar soția și copiii săi erau plecați în momentul incidentului. De asemenea, proprietarul a menționat că obișnuiește să consume adesea alcool la domiciliu împreună cu mai multe persoane din comună. Cu o zi înainte de furt, acesta a vândut un teren în zonă și obținuse suma de 2.900 de euro.

Conform informațiilor primite de la reclamant un localnic a petrecut cu el consumând alcool până în luni dimineața când a plecat într-o direcție necunoscută. În jurul prânzului acesta s-a întors la domiciliul păgubitului unde cei doi au continuat să consume băuturi alcoolice până în jurul orelor 14:00, adormind în final într-o cameră a imobilului.

În acest timp, reclamantul i-a arătat consăteanului suma de 2.900 de euro și i-a explicat cum a obținut-o. După ce s-a trezit în jurul orelor 16:00 acesta a observat că prietenul de pahar nu mai era acolo și că suma de 2.900 de euro dispăruse din dulapul unde o depusese anterior.

Ulterior el a sesizat direct poliția pentru furt.

Polițiștii au mers direct la locuința suspectului unde a fost găsită doar soția sa căreia i-au prezentat situația, dar femeia nu știa nimic. Ulterior ea a venit la poliție și a spus că după ce a căutat în hainele soțului și a găsit mai multe bancnote de euro care nu aparțineau familiei, suma totală fiind de 2.500 de euro.

Păgubitul a recunoscut bancnotele ca fiindu-i aparținând, însă din întreaga sumă de 2.900 de euro lipsesc încă 400 de euro. În urma acestor evenimente, lucrătorul de poliție judiciară din cadrul SPR 3 Marginea a dispus ridicarea sumei de 2.500 de euro de la femeie, încheindu-se un proces-verbal de predare-primire. Ulterior, această sumă a fost predată persoanei vătămate.

Reclamantul a declarat că dorește continuarea cercetărilor penale și recuperarea întregului prejudiciu suferit. În urma acestui incident, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt” conform articolului 228 alineatul (1) din Codul penal, cu cauza urmând a fi soluționată de lucrătorii de poliție din cadrul Postului de Poliție Marginea.


Intră acum și în grupul de