Un tânăr șofer a doborât cu mașina un stâlp de electricitate și apoi a proptit autoturismul într-un gard din Măzănăești


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 20 de ani din Berchișești este cercetat penal după ce a pierdut controlul mașinii, a doborât un stâlp de electricitate și a ajuns apoi într-un gard.

Potrivit anchetei polițiștilor, duminică dimineața, în jurul orelor 02:45, tânărul de 20 de ani, din comuna Berchișești, în timp ce conducea un autoturism VW Bora, pe D.J.209C, în interiorul localității Măzănăești, circulând pe direcția Suceava-Berchișești,  pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum în curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe sensul opus de mers, părăsind partea carosabilă doborând un stâlp de electricitate aflat în șanțul din stânga a direcției sale de mers, după care autoturismul a fost proiectat într-un gard al unui imobil din vecinătate.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui adolescent de 17 ani din Berchișești, pasager pe scaunul dreapta față, care inițial a refuzat transportul la o unitate spitalicească, însă ulterior a fost transportat de către mama sa la SJU Suceava, unde, în urma acordării de îngrijiri medicale i s-a stabilit următorul diagnostic: „entorsa gleznă stângă”.  

Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltată o mostră biologică în vederea stabilirii alcoolemiei din acesta.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face șoferul care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi carosabil şi a pătruns pe sensul opus de mers.

La fața locului au fost solicitate echipaje din cadrul EON Electricitate, care au oprit alimentarea cu energie electrică pe raza localității Măzănăești.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.


Intră acum și în grupul de