O motociclistă s-a rănit în încercarea de a evita coliziunea cu un autoturism la Sucevița care a intrat în depășire


Intră acum și în grupul de

O femeie de 35 de ani din Botoșani a fost rănită, duminică, pe DN 17 A, după ce s-a răsturnat cu motocicleta.

Potrivit anchetei polițiștilor, duminică în jurul prânzului, o femeie de 35 de ani din Botoșani conducea o motocicletă Honda pe DN 17 A în Sucevița spre Pasul Palma.

La un moment dat,e  a început manevra de depășire a unui autoturism Peugeot ce era condus în aceeași direcție de un bărbat de 50 de ani, din comuna Carașova din județul Caraș – Severin.

În timp ce motocicleta depășea regulamentar, șoferul din Peugeot a inițiat la rândul său efectuarea unei manevre similare de depășire a unui alt autovehicul care se deplasa în fața sa.

În momentul în care numitul șoferul a început manevra de depășire, pătrunzând astfel pe sensul opus de mers, motociclista a frânat pentru a evita impactul cu autoturismul, dar motocicleta s-a ridicat pe roata din față, după care s-a rostogolit spre înainte.

În urma evenimentului motocislista a suferit leziuni fizice, fiind transportată cu ambulanța la Spitalul Rădăuți, unde i s-a stabilit diagnosticul traumatism prin accident rutier, contuzie umăr stâng, contuzie toraco – abdominală cu escoriații la nivelul flancului stâng – rănită ușor.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, după li s-au fost recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

  Din primele verificări, rezultă faptul că vinovăția producerii evenimentului aparține șoferului care a inițiat o manevra de depășire fără a se asigura corespunzător, în timp ce era precedat de un autovehicul care inițiase o manevră similară.


Intră acum și în grupul de