Un bărbat din Todirești care a cumpărat cu 1500 de lire un permis de conducere britanic fals este cercetat penal


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 39 de ani din Todirești este cercetat penal după ce a fost depistat la volanul unui autoturism fără permis de conducere valabil, acesta prezentând un permis de conducere britanic fals.

Potrivit anchetei, sâmbătă la ora 17:00 polițiștii din cadrul SPR 9 Șcheia efectuau serviciul de control trafic pe str. Mihoveni au efectuat semnal regulamentar de oprire a autoturismului Volkswagen.

Conducătorul autoturismului a fost identificat ca fiind un bărbat de 39 de ani din comuna Todirești, care a înmânat organelor de poliție cartea de identitate, certificatul de înmatriculare al vehiculului și un permis ce părea a fi emis de către autoritățile din Marea Britanie.

În momentul verificării elementelor de siguranță a permisului de conducere înmânat, polițistul  care a efectuat controlul documentelor a constat faptul că acesta nu prezintă niciun element de siguranță și că permisul de conducere înmânat prezintă alt font față de un permis eliberat de autoritățile Marii Britanii.  Întrebat despre aceste aspecte, bărbatul a recunoscut faptul că a cumpărat permisul de la „un prieten” în timp ce se afla în Marea Britanie contra sumei de 1.500 de lire.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l aclool pur în aerul expirat. Rotariu Cristian a semnat bonul printat de etilotest ocazie cu care s-a constat faptul că semnătura de pe bon este diferită față de cea din permisul de conducere.

Deoarece șoferul a susținut faptul că a deținut în perioada 2003-2013 un permis valabil emis de autoritățile italiene, s-a procedat la verificarea în baza de date ocazie cu care s-a constat faptul că acesta nu figurează ca fiind posesorul unui permis de conducere eliberat de autoritățile Italiene sau de alte țări ale Uniunii Europene.

În urma verificării în bazele de date a rezultat faptul că, bărbatul nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice și că nu este posesorul unui permis de conducere în România.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea unui vehicul fără permis”, „fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”.


Intră acum și în grupul de