Profesorii din scolile nr.1, 3 si 7 din Suceava intra de luni in greva


Intră acum și în grupul de

În urma unei liste cu semnături, cadrele didactice din şcolile generale nr. 1, 3 şi 7 din municipiul Suceava nu vor preda luni, elevilor, a informat preşedintele Sindicatului Judeţean Învăţământ „Spiru Haret” Suceava, prof. Constantin Cernica.

Acestora li s-au mai alăturat şi profesorii din 6 şcoli din zona Dornelor, 13 din zona Gura Humorului şi una din Fălticeni. Potrivit liderului cadrele didactice din aceste unităţi de învăţământ sunt decise să suspende cursurile până când se va clarifica problema salarizării conform legilor în vigoare şi a hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile.

Acţiunea vine după ce joi, peste 200 de cadre didactice din mai multe şcoli din municipiul Suceava dar şi din comunele limitrofe s-au adunat la prânz în faţa Palatului Administrativ Suceava pentru a protesta şi a-şi cere integral salariile.

O delegaţie a fost primită de prefectul de Suceava, Sorin Popescu care le-a spus că a înştiinţat Ministerul Administraţiei şi Internelor încă de acum două săptămâni că fondurile nu ajung pentru salarii. Că nu sunt bani pentru lefurile profesorilor a confirmat şi Trezoreria Suceava. De fapt această situaţie este valabilă pentru întreg anul.

Trebuie menţionat că există şi unităţi care au primit bani pentru salariile integrale. Este vorba despre grădiniţele supaaglomerate, unde grupele de copii sunt peste normă.


Intră acum și în grupul de