Acasă Social Dosar penal și vehicul indisponibilizat de polițiști la Vadu Moldovei pentru conducere...

Dosar penal și vehicul indisponibilizat de polițiști la Vadu Moldovei pentru conducere fără permis și lipsă RCA


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul S.P.R.1 Vadu Moldovei, aflându-se, joi seara în jurul orei 22:00, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza comunei Vadu Moldovei, pe DC 10 Ciumulești, au oprit pentru control un autoturism care circula pe relația Vadu Moldovei-Ioneasa.

Potrivit IPJ Suceava, polițiștii au solicitat conducătorului auto documentele prevăzute de lege pentru control, ocazie cu care acesta a transmis că nu are asupra sa niciun document.



Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat din Forăști, sat Ruși.

Fiindu-i solicitat permisul de conducere, aceasta a precizat că nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

S-a procedat la interogarea bazelor de date și s-a constatat că  șoferul nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru conducerea autoturismului fără a deține permis de conducere a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și lipsa documentelor prevăzute de lege, șoferul a fost sancționat contravențional cu amenzi în cuantum de 1305 lei.

De asemenea, pentru lipsa poliței RCA pentru vehiculul condus șoferul a fost sancționat contravențional, fiind reținute plăcuțele cu numerele de înmatriculare și s-a procedat la imobilizarea vehiculului până la remedierea situației.      


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version