Tânărul de 19 ani implicat în accidentul mortal din Frătăuții Vechi a ajuns în arest. El este acuzat că a circulat cu viteză și nu a respectat regulile privind depășirea


Intră acum și în grupul de

Tânărul șofer de 19 ani care a condus un autoturism Audi implicat în accidentul mortal de miercuri din Frătăuții Vechi a ajuns în arestul Poliției.

Potrivit anchetei, miercuri, în jurul orei 10:25  un bărbat de 78 de ani din  Frătăuții – Vechi conducea un autoturism Dacia pe D.J 178 F Frătăuții – Vechi, din direcția centrului comunei către satul Hurjuieni.

La un moment dat, a schimbat direcția de mers spre stânga, pentru a intra pe un drum lăturalnic, dar după ce a pătruns pe sensul opus de mers, aflându-se deja în poziție perpendiculară cu DJ 178 F, a fost acroșat în zona portierelor din stânga de autoturismul marca AUDI A6 care se deplasa în aceeași direcție venind din spate, fiind condus de un tânăr de 19 ani din Bilca.

În urma impactului, autoturismul Dacia a fost proiectat la o distanță de aproximativ 30 de metri, în șanțul din partea dreaptă, iar autoturismul AUDI A6 a ajuns pe spațiul verde din partea stângă.

În urma evenimentului, conducătorul Daciei și pasagera din dreapta față, de 76 de ani,au suferit leziuni fizice grave, fiind transportați cu ambulanța la Spitalul Rădăuți, unde, la ora 11:55 bărbatul de 78 de ani a murit.

Pasagera a suferit răni grave și a fost transferată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul auto de 19 ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat probe biologice de sânge și urină în vederea stabilirii alcoolemiei și a prezenței substanțelor psihoactive în organism. 

Din primele verificări, rezultă faptul că vinovăția producerii evenimentului aparține tânărului de 19 ani  care, pe fondul vitezei excesive, nu a respectat regulile privind manevra de depășire prin dreapta a vehicului din față care își schimbă direcția de mers spre stânga.

Tânărul a fost audiat în calitate de suspect pentru săvârșirea infracțiunii ucidere din culp și a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul Poliției Județene Suceava.


Intră acum și în grupul de