Acasă Social Motociclist imobilizat la Gura Humorului după o urmărire în trafic. EL este...

Motociclist imobilizat la Gura Humorului după o urmărire în trafic. EL este cercetat penal pentru săvârșirea a cinci infracțiuni


Intră acum și în grupul de

Un motociclist în vârstă de 28 de ani, din comuna Pârteștii de Jos, este cercetat penal pentru săvârșirea a 5 infracțiuni în urma unei operațiuni a poliției.

Astfel, sâmbătă, 16 septembrie 2023, în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava – B.D.N.E. desfășurau activități de patrulare pe raza comunei Păltinoasa, când au observat o motocicletă intrând pe Drumul Național 17 cu un număr de circulație provizoriu. Suspiciunile au apărut în legătură cu acest număr, care părea să fie expirat și să nu aparțină vehiculului în cauză.



Pentru a evita o situație periculoasă pe șosea și pentru a preveni o posibilă fugă periculoasă, poliția a ales să urmărească motociclistul până la identificarea unui moment oportun pentru oprirea acestuia în condiții de siguranță. La intrarea în orașul Gura Humorului, motociclistul a oprit pe partea dreaptă a drumului, dar la vederea autospecialei de poliție a încercat să fugă. Polițiștii au reacționat rapid și l-au imobilizat fără a fi nevoie să folosească arma de dotare.

În urma controlului corporal efectuat asupra bărbatului de 28 de ani, s-a găsit cartea de identitate, iar testul cu aparatul etilometru a arătat rezultat negativ pentru alcool. Cu toate acestea, verificarea permisului de conducere emis de autoritățile din Ucraina a ridicat suspiciuni, deoarece acesta nu prezenta elemente de siguranță tipice și pare să fie falsificat.

Investigațiile ulterioare au arătat că bărbatul în cauză figura ca având dreptul de a conduce suspendat din cauza unor infracțiuni rutiere anterioare. De asemenea, motocicleta condusă nu era înmatriculată și nici autorizată provizoriu pentru a circula pe drumurile publice. Numărul de circulație provizoriu montat pe vehicul aparținea altui autovehicul.

În consecință, bărbatul de 28 de ani este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni, printre care „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „complicitate la falsul material în înscrisuri oficiale”, „falsul material în înscrisuri oficiale” și „uzul de fals”.

Cercetările continuă în acest caz, iar autoritățile încearcă să stabilească toate circumstanțele infracțiunilor comise de către motociclistul în cauză.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version