Carambol cu trei mașini pe Calea Bucovinei din Rădăuți provocat de un tânăr fără permis, băut și testat pozitiv la metamfetamina


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 20 de ani din Marginea este cercetat penal după ce a condus beat și fără permis un autoturism în Rădăuți și a provocat un accident.

Potrivit primelor date ale anchetei, duminică în jurul orei  10:24, un tânăr de 20 ani din Marginea a condus un autoturism VW pe strada Calea Bucovinei din Rădăuți, iar când a ajuns în apropierea intersecției cu strada Iancu Flondor din partea stângă, pe fondul nepăstrării unei distanțe suficiente față de un autoturism Ford din fața sa, care circula în aceeași direcție, l-a acroșat. Acesta la rândul său a ricoșat într-un autoturism Dacia, care era oprit pentru a acorda prioritate de trecere autovehiculelor care circulau din sensul opus, urmând a schimba direcția de mers spre stânga.

În urma evenimentului au rezultat pagube materiale la cele trei autovehicule, fără a fi înregistrate victime.

Șoferul de 20 de ani a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta recunoscând că a consumat băuturi alcoolice.

De asemenea, el a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul testării indicând prezența în corp a substanței MET(metamfetamina), dar tânărul a  negat consumul de droguri.

Tânărul a fost condus la Spitalul Rădăuți, unde cu acordul scris al acestuia, i-au fost recoltate probe biologice de sânge și urină în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu efect psihoactiv.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit faptul că acesta avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România în intervalul 19.08.2023 – 16.11.2023, ca urmare a faptului că la data de 19.08.2023, a condus un autovehicul pe drumurile publice având o alcoolemie de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest caz s-a decis continuarea cercetărilor în stare de libertate, urmând ca în funcție de rezultatul probelor să se dispună o eventuală măsură restrictivă sau privativă de libertate privind pe susnumit.

 Totodată, polițiștii au întocmit proces – verbal de constatare a contravențiilor cu amendă în sumă de 3.480 de lei.     

S-a întocmit dosar de urmărire penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


Intră acum și în grupul de