Focuri de armă la granița cu Ucraina pentru prinderea unui contrabandist care însă a reușit să fugă. Polițiștii de frontieră au confiscat aproape 17.000 de pachete cu  țigări


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei au descoperit şi ridicat în vederea confiscării dintr-un autoturism abandonat în imediata apropiere a frontierei de stat, pe direcția localității Lupcina și aproximativ 17.000 pachete de ţigări de provenienţă Duty-Free, în valoare de 200.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Potrivit STPF Suceava, marți, 19 septembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei  în cooperare cu Sectorul Poliției de Frontieră Brodina au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

În jurul orei 23.30 aceștia au observat, în imediata apropiere a frontierei de stat, pe raza localității Lupcina,  un autoturism în staționare, având farurile aprinse, lângă care se afla o persoană, În momentul în care aceasta a observat patrula Poliției de Frontieră, a fugit profitând de zona împădurită din apropiere.

Întrucât persoana în cauză nu s-a supus somației verbale, au fost executate două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, însă nici de această dată persoana nu s-a oprit.

S-au dispus măsuri de monitorizare a zonei în vederea identificării și reținerii persoanei în cauză, iar în interiorul autoturismului de teren marca Mitsubishi, fără numere de înmatriculare, au fost observate mai multe colete voluminoase care conțineau țigări.

S-a luat măsura conducerii mijlocului de transport cu țigări la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor din mașină a rezultat cantitatea de 16.990 pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 200.000 lei.

Autoturismul în valoare de 8.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În acest caz poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă sub directa supraveghere a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.


Intră acum și în grupul de