Șoferi sub influența alcoolului, opriți de poliție la Boroaia, Solca și Siret


Intră acum și în grupul de

În seara zilei de 20 septembrie 2023, polițiștii din județul Suceava au depistat trei șoferi aflați sub influența alcoolului, semnalând o potențială tragedie pe șoselele din zonă.

Primul incident a avut loc la ora 19:40, când o patrulă de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control un autoturism pe strada Oborului din Boroaia. Șoferul localnic prezenta semne evidente de consum de alcool și a fost supus unui test cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei exacte. În acest caz, un dosar penal a fost întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

În cel de-al doilea incident, în jurul orei 20:00, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Orașului Solca au oprit un autoturism la intersecția DN2E cu DN2K din orașul Solca. Șoferul, un bărbat din Vicovu de Sus, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a arătat o concentrație alarmantă de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost de asemenea transportat la spital pentru prelevarea de probe biologice în scopul stabilirii nivelului de alcoolemie. Ca și în primul caz, s-a întocmit un dosar penal pentru infracțiunea similară.

În cel de-al treilea incident, la ora 23:35, polițiștii din cadrul Poliției orașului Siret au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani din localitate. Și în acest caz, șoferul prezenta semne de consum de alcool și a fost testat cu etilotestul, care a indicat o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit un dosar penal și acest conducător auto a fost supus procedurii de prelevare a probelor biologice la spital.


Intră acum și în grupul de