Acasă Social Poliția Suceava a  intervenit din nou în cazuri de transport ilegal de...

Poliția Suceava a  intervenit din nou în cazuri de transport ilegal de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a confiscat un ansamblu de vehicule și un vehicul cu tracțiune animală într-o serie de operațiuni desfășurate în cursul zilei de ieri pentru transport ilegal de material lemnos în județ.

Potrivit Poliției Județene Suceava, la data de 30 septembrie 2023, la orele 16:40, polițiștii au fost alertați prin intermediul SNUAU 112 despre un caz de transport de material lemnos fără documente în localitatea Mălini. Echipajul de serviciu de la Secția nr. 7 Poliție Rurală Mălini a intervenit imediat și a identificat un bărbat din aceeași localitate care transporta material lemnos cu un atelaj hipo pe DJ209B. Atelajul și materialul lemnos au fost confiscați, iar conducătorul vehiculului cu tracțiune animală va fi sancționat contravențional. Materialul lemnos va fi cubat și confiscat, urmând a fi predat în custodia agentului de pază din cadrul Ocolului Silvic Mălini.



În aceeași zi, în jurul orei 18:05, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama au oprit pentru control un ansamblu format din autoutilitară și remorcă, suspectând că transportă material lemnos fără documente de proveniență. Conducătorul ansamblului a prezentat avizele, dar acestea păreau modificate și neclare, iar informațiile legate de data emiterii avizelor, specificațiile materialului lemnos și traseul parcurs lipseau. Prin intermediul aplicației SUMAL CONTROL 2.0, polițiștii au descoperit că avizele au fost create și modificate recent. Ansamblul auto și materialul lemnos au fost direcționate la Depozitul pentru Bușteni Dragoșa din cadrul Ocolului Silvic Vama, pentru a fi inventariate. Un dosar penal a fost întocmit cu privire la săvârșirea infracțiunii de transport ilegal de material lemnos în volum de peste 10 m3, neînsoțit de documente specifice de transport, conform Legii 46/2008 Cod Silvic.

Operațiunile de confiscare a vehiculelor și a materialului lemnos reprezintă un pas important în lupta împotriva tăierilor ilegale de păduri și a transportului ilegal de material lemnos, contribuind astfel la protejarea mediului și la prevenirea infracțiunilor în acest domeniu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version