Acasă Social Un copil de 14 ani ce mergea imprudent cu bicicleta în Mironu...

Un copil de 14 ani ce mergea imprudent cu bicicleta în Mironu a murit după ce a fost acroșat de portiera unei mașini


Intră acum și în grupul de

Un copil de 14 ani din comuna Valea Moldovei a murit luni într-un accident rutier.

FOTO: someseanul.ro

Potrivit anchetei polițiștilor, luni, în jurul orei 7:35, un copil de 14 ani din Valea Moldovei a condus imprudent bicicleta pe drumul comunal Mironu spre DJ 177 C.



El a încercat să ocolească un grup de pietoni care circula în aceeaşi direcţie de mers și  nu a păstrat o distanţă laterală suficientă faţă de autovehiculul care circula din sens opus (sectorul de drum fiind îngust şi fără a fi delimitate sensurile de mers prin marcaj), astfel că a fost acroşat cu portiera stânga faţă de către autoturismul, marca VW LT, condus de către un localnic de 51 de ani care circula din sens opus şi care, la rândul său, nu a circulat aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile, nepăstrând o distanţă laterală suficientă faţă de biciclist.

În aceste condiții, biciclistul s-a dezechilibrat a căzut pe partea carosabilă, fiind călcat cu roata stânga spate a autoturismului.

În urma impactului a rezultat decesul biciclistului, cadavrul fiind depus la morga Spitalului Orăşenesc Gura Humorului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face atât biciclistul cât şi conducătorul auto, ambii nepăstrând o distanţă laterală suficientă faţă de vehiculul care circula din sens opus, aspecte care urmează a fi clarificate în cursul anchetei.

S-a întocmit dosar penal șoferului sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version