Poliția Suceava continuă operațiunile de identificare a transporturilor ilegale de lemn din județ


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea și Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au desfășurat acțiuni de combatere a tăierilor ilegale de lemn în județul Suceava, soldate cu sancțiuni contravenționale și confiscări de material lemnos în valoare de mii de lei.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, marți, 3 octombrie 2023, la ora 12:00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au oprit pentru control pe DJ 209K, în comuna Volovăț, un autoutilitară condusă de un bărbat din localitate, care transporta material lemnos. Conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru cherestea specia stejar în valoare de 1.786 lei, iar specialiștii silvici au determinat că acesta transporta ilegal o cantitate de 1,545 metri cubi de cherestea. Ca urmare, șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Apoi, la ora 16:40, tot în aceeași zi, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au efectuat o altă oprire pentru control pe DN17, în comuna Pojorâta, satul Valea Putnei. O altă autoutilitară, condusă de un bărbat, transporta material lemnos și a fost oprită de autorități. Conducătorul auto nu a putut prezenta documentele necesare pentru cantitatea de 1,96 metri cubi de lemn foc, esență rășinoase, specia molid. Specialiștii silvici au intervenit și au confirmat ilegalitatea transportului. Șoferul a fost sancționat contravențional conform aceleiași legi, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Pojorâta.

La aceeași dată, la ora 17:30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au continuat operațiunea și au oprit pentru control pe DJ 209K, în comuna Volovăț, o altă autoutilitară condusă de un bărbat local care transporta material lemnos. Și în acest caz, conducătorul auto a fost incapabil să prezinte documentele de proveniență pentru cantitatea impresionantă de 5,66 metri cubi de cherestea specia rășinoase. După ce specialiștii silvici au confirmat ilegalitatea transportului, șoferul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos în valoare de 5.235 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Intră acum și în grupul de