Acasă Social Două cazuri de conducere sub influența substanțelor psihoactive constatate în Gura Humorului...

Două cazuri de conducere sub influența substanțelor psihoactive constatate în Gura Humorului și Suceava


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, în trafic, în ultimele 24 de ore, două persoane care conduceau autoturisme și care au fost depistate pozitiv la consum de substanțe psihoactive.

Astfel, miercuri, la ora 16:30, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului au oprit pentru control un autoturism condus de o persoană în vârstă de 34 de ani din localitate. Șoferul a fost supus testului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru alcool. Cu toate acestea, testarea cu aparatul drugtest a indicat posibila prezență a unor substanțe psihoactive în organism. În acest caz, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, care va fi soluționat procedural.



Joi dimineața la ora 01:10, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Nicolae Bălcescu din Suceava un autoturism condus de o persoană în vârstă de 18 ani din localitate. Acest conducător auto a fost, de asemenea, supus testului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru alcool. Cu toate acestea, testarea cu aparatul drugtest a indicat posibila prezență a unor substanțe psihoactive în organism. În acest caz, de asemenea, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, care va fi soluționat procedural.

În ambele cazuri rezultatul testării nu reprezintă o probă în cadrul dosarului penal, iar șoferii au fost conduși la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version