Acasă Social Tânăr din Rădăuți fără permis, depistat circulând cu 124 km/h în localitate

Tânăr din Rădăuți fără permis, depistat circulând cu 124 km/h în localitate


Intră acum și în grupul de

Un tânăr este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni după ce a fost prins circulând cu viteză în interiorul localității Voitinel și și-a asumat altă identitate și nici nu avea permis.

FOTO: bzi.ro

Potrivit anchetei, vineri după amiaza, lucrătorii de poliție rutieră au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism VW care a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 124 km/h pe DN 2E, în interiorul localității Voitinel pe un sector de drum cu limitare de viteză la 50 km/h (+74 km/h).



S-a procedat la identificarea conducătorului auto, fiindu-i solicitate pentru control documentele personale și cele ale vehiculului în cauză, ocazie cu care a înmânat doar documentele vehiculului, respectiv o xerocopie a certificatului de înmatriculare și polița RCA, relatând totodată că nu are asupra sa documentele personale.

Cu ocazia legitimării, conducătorul auto s-a prezentat ca fiind Ionuț P. de 25 de ani din Rădăuți și deține permis de conducere eliberat de autoritățile române, fiind întocmit, procesul-verbal de constatare a contravențiilor pentru nerespectarea regimului legal de viteză și neîndeplinirea obligației de a avea asupra sa documentele personale, acesta semnând pentru luare la cunoștință și primire a exemplarului nr. 2 al procesului-verbal.

Ulterior, ca urmare a vizualizării fotografiei persoanei din bazele de date ale Poliției Române și întrucât existau suspiciuni privind prezentarea conducătorului auto prin întrebuințarea identității reale a altei persoane, lucrătorii de poliție au procedat la efectuarea de verificări, ocazie cu care în bazele de date a fost identificat fratele acestuia, respectiv Florin P., de 22 ani, domiciliat în Rădăuți, posesor al permisului de conducere, drept de a conduce suspendat în perioada 18.09.2023 – 17.10.2023 ca urmare a unei abateri la regimul rutier, respectiv conducere agresivă. În urma comparării fotografiei din bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că aceasta este identitatea reală a conducătorului auto și nu cum declarase inițial.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.

În vederea depistării consumului de substanțe psihoactive, a fost efectuată testare cu aparatul Drager Drugtest, rezultatul fiind, de asemenea, negativ.      

În cauză se fac cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”,  „fals intelectual” și participație improprie la infracțiunea de fals intelectualce va fi soluționat procedural de lucrătorii din cadrul Poliției Rădăuți – Compartimentul Rutier.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor OUG 195/2002 republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru nerespectarea regimului legal de viteză și neîndeplinirea obligației de a avea asupra sa documentele personale.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version