Peste șapte tone de îmbrăcăminte și încălțăminte second-hand ce urmau să ajungă la Suceava, blocate în PTF Petea


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului nu au permis intrarea în țară a unui mijloc de transport încărcat cu peste șapte tone de produse second-hand provenite din Danemarca.

Potrivit Poliției de Frontieră, sâmbătă, 07 octombrie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților pe sensul de intrarea în România un cetățean român în vârstă de 54 de ani, din județul Constanța. Acesta conducea un automarfar marca Scania, cu semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Acesta transporta articole second-hand (îmbrăcăminte și încălțăminte) provenite din Danemarca, marfă ce urma să ajungă în judeţul Suceava.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de articole, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 7.295 kilograme – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (marfa nu corespunde operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție), fiind considerate deșeuri.

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul  maghiar.


Intră acum și în grupul de