Tânără din Suceava fără permis s-a răsturnat cu mașina la Prisaca Dornei. Ea și prietenii ei au fost preluați de un șofer din Rădăuți depistat pozitiv la Methamphetamine


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni anchetează în cadrul unui dosar penal o tânără din Suceava și un bărbat din Rădăuți pentru infracțiuni rutiere.

Potrivit primelor date din anchetă,  polițiștii din Vama au fost sesizați sâmbătă dimineața în jurul orei 2:00 că la intrare în localitatea Prisaca Dornei din comuna Vama se află un autoturism răsturnat în afara părții carosabile.

Ajunși la fața locului, a fost identificat un autoturism marca Volkswagen de culoare albă, răsturnat pe partea dreaptă în afara părții carosabile pe sensul de mers Câmpulung Moldovenesc către Vama, fără a fi identificat conducătorul auto sau pasageri, însă un localnic din zona limitrofă a indicat polițiștilor că persoanele care se aflau în mașină au plecat de la fața locului cu un autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria.

Având în vedere cele mai sus menționate, organele de poliție au procedat la efectuarea de verificări pe raza de competență, ocazie cu care pe drumul județean DJ 176 Frumosu, în apropierea unei pensiuni au depistat în trafic un autoturism marca BMW de culoare albastră cu număr de înmatriculare emis de statul bulgar, fapt pentru care s-a procedat la oprirea regulamentară a acestuia folosindu-se semnalele luminoase și acustice ale autospecialei din dotare.

Procedându-se la efectuarea verificărilor, s-a constatat că la volanul autoturismului BMW se afla un bărbat de 39 de ani din Rădăuți, iar în mașină se aflau nouă persoane, respectiv 6 adulți și 3 minori, unul dintre majori fiind și conducătorul autoturismului marca Volkswagen, respectiv o tânără de 19 ani din Suceava.

Organele de poliție au procedat la testarea ambilor conducători cu aparatul etilotest marca Drager rezultatele fiind negative.

La fața locului au fost solicitați lucrătorii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, care au procedat la testarea ambilor conducători cu aparatul Drugtest, șoferul de 39 de ani fiind depistat pozitiv la Methamphetamine, ulterior fiind condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost prelevate probe biologice.

Întrucât existat suspiciunea că șoferița de 19 ani nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, s-a procedat la verificare acesteia în bazele de date ale poliție, ocazie cu care s-a constatat faptul că aceasta nu deține permis de conducere pentru vreo categorie.

Având în vedere cele mai sus constatate, în cauză, organele de poliție au întocmit două dosare penale unul sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și  ,,Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Totodată, față de rădăuțean a fost luată măsura sancționării contravenționale conform O.U.G. 195/2002, întrucât în urma verificărilor, s-a constatat faptul că acesta transporta în autoturism mai multe persoane decât numărul de locuri stabilit, iar autovehiculul nu avea dotările prevăzute de lege.


Intră acum și în grupul de