Acasă Social Un nou transport ilegal de lemn depistat de polițiștii din Vama

Un nou transport ilegal de lemn depistat de polițiștii din Vama


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de la Secția 14 Poliție Rurală Vama au efectuat, luni după amiaza, o operațiune de oprire și control a unei autoutilitare Mercedes-Benz, pe baza unor informații care sugerau că vehiculul transporta material lemnos fără documente de proveniență.

În timpul verificărilor inițiale, s-a constatat că autoutilitara era condusă de un bărbat de 34 de ani din comuna Fundu Moldovei.



Polițiștii au procedat la verificarea legalității transportului de material lemnos încărcat pe autoutilitara respectivă folosind aplicația SUMAL. Această verificare a indicat că exista un aviz emis pentru transportul de material lemnos, cu un volum de 10,679970 metri cubi.

Cu toate acestea, din cauza unor suspiciuni cu privire la cantitatea reală de material lemnos transportat, autoutilitara a fost escortată la Depozitul de Bușteni Dragoșa, care este parte a Ocolului Silvic Vama. Aici, sub supravegherea șefului de depozit și în prezența conducătorului auto, s-a efectuat inventarierea materialului lemnos transportat.

Rezultatul inventarierii a indicat o cantitate de 17,18 metri cubi de material lemnos, ținând cont de toleranțele legale. Acest lucru a însemnat că exista o diferență de 6,51 metri cubi de lemn rotund de rășinoase, în valoare de 1.647 lei, în plus față de ceea ce era specificat în documente.

Polițiștii au luat măsuri în conformitate cu legislația în vigoare în acest caz, iar ancheta privind transportul ilegal de material lemnos a fost inițiată. Aceasta reprezintă o nouă acțiune a autorităților pentru combaterea ilegalităților în domeniul silviculturii și protejarea resurselor forestiere ale țării.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version