Motociclist drogat și fără permis, urmărit din Suceava până la Hănțești unde acesta a derapat și a ieșit în decor


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 30 de ani a ajuns în Arestul Poliției Județene Suceava după ce a condus, drogat, fără permis, un motociclu cu numere de înmatriculare expirate.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă după amiaza  în jurul orei 16:30, polițiștii de la Secția de Poliție Burdujeni – Poliția Municipiului Suceava desfășurau activități specifice pe raza de competență atunci când au încercat să oprească un motociclu care circula pe strada Calea Unirii, în apropierea intersecției cu strada Gheorghe Doja, în direcția cartierului Burdujeni spre comuna Adâncata.

Conducătorul motociclului a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al polițiștilor, determinând echipajul de poliție să pornească în urmărirea sa. Urmarirea s-a încheiat în comuna Hânțești pe o porțiune de carosabil acoperită cu pietriș, unde conducătorul motociclului a pierdut controlul vehiculului, a derapat și a ieșit în decor pe un câmp lateral, suferind vătămări ușoare.

Chiar dacă bărbatul nu prezenta răni vizibile, polițiștii au solicitat imediat un echipaj medical pentru evaluarea stării sale de sănătate. În urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că persoana care conducea motociclul este un bărbat în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul în satul Valea Lupului, județul Iași. Acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar motocicletul nu era înmatriculat, numerele montate fiind expirate.

Conducătorul auto de 30 de ani a fost supus unui test cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare negativă a alcoolemiei. Cu toate acestea, testul cu aparatul drugtest a arătat indicii privind posibila prezență a substanțelor psihoactive în organism, deși acest lucru nu reprezintă o dovadă concludentă în dosarul penal. Pentru a stabili cu exactitate dacă acesta a consumat substanțe interzise, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

Conform evaluării medicale, bărbatul a suferit doar leziuni ușoare care nu au necesitat internare.

Organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier, au decis reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a bărbatului de 30 de ani. Acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni, printre care conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Totodată, s-a deschis o anchetă pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Bărbatul a fost închis în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Suceava.


Intră acum și în grupul de