Suplimentarea alocata pentru salariile profesorilor suceveni asigura putin peste jumatate din necesar


Intră acum și în grupul de

Deşi la sfârşitul săptămânii trecute Ministerul Finanţelor Publice a aprobat alocarea a 4,55 de milioane de lei pentru a acoperi diferenţele salariale pentru dascălii suceveni, suma nu acoperă nici pe departe necesarul pentru salariile majorate ale profesorilor conform hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile pe care aceştia le-au obţinut.

Potrivit Trezoreriei Suceava, în luna februarie a.c., fondul pentru salariile profesorilor suceveni a fost de 25 de milioane de lei, sumă care nu a mai fost disponibilă şi pentru luna martie 2011. Salariile primite de dascălii suceveni în luna februarie au inclus şi majorările obţinute prin hotărâri judecătoreşti.

În luna martie, s-au plătit drepturi salariale în sumă de 17 milioane de lei, astfel încât suma necesară pentru a acoperi întreg fondul de salarii ar fi de circa opt milioane de lei. În aceste condiţii, suma de 4,55 milioane de lei alocată la sfârşitul săptămânii trecute pentru profesorii din judeţul Suceava acoperă doar o parte din restanţele salariale, soluţia în momentul de faţă fiind rectificarea bugetelor unor localităţi din judeţ în care au rămas bani necheltuiţi în fondurile de salarii. Practic, pentru a-şi primi salariile integrale pe luna februarie, profesorii ar mai avea nevoie de o sumă de aproximativ 3,45 de milioane de lei.


Intră acum și în grupul de