Acasă Social Tăiere ilegală de arbori în pădurea Putna. A fost deschis un dosar...

Tăiere ilegală de arbori în pădurea Putna. A fost deschis un dosar penal


Intră acum și în grupul de

La data de 17 octombrie 2023, la ora 14:00, lucrătorii Postului de Poliție Putna au fost alertați de un reprezentant al Ocolului Silvic Putna cu privire la o tăiere ilegală de arbori în pădurea administrată de acesta, pe teritoriul comunei Putna.

După investigațiile inițiate, s-a stabilit că în perioada 16-17 octombrie 2023, persoane necunoscute au mers în zona Cantonului Silvic Gura Putnei, secțiunea 212, și au efectuat tăierea ilegală a unui brad, fără marcaje, cu un diametru de 105 cm la cioată, utilizând un motoferăstrău mecanic. Materialul lemnos rezultat din această operațiune ilegală a fost lăsat pe locul faptei.



Ocolul Silvic Putna a evaluat paguba cauzată, determinând că volumul de lemn tăiat ilegal a fost de 3,58 metri cubi, evaluat la suma de 2.324 lei, depășind de 14 ori prețul mediu al unui metru cub de lemn pe picior. Materialul lemnos recuperat a fost predat în custodia Ocolului Silvic Putna pentru investigații ulterioare.

În acest caz s-a deschis un dosar penal sub incidența infracțiunii de „tăierea fără drept de arbori din fondul forestier național”.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version