Angajatii Spitalului Solca, instruiti la Ambulanta pentru a asigura interventiile de urgenta in zona


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului de Boli cronice Solca, dr. Adrian Radu Ignat, a trimis către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava o notificare potrivit căreia în această unitate nu mai sunt internaţi pacienţi cu probleme medicale, ci doar cazuri sociale. Pentru a le îngriji pe cele câteva persoane ce nu au fost externate sau transferate, în spital au mai rămas patru asistenţi medicali şi un asistent social, care, împreună cu dr. Ignat, muncesc practic, neretribuiţi. Începând de luni, aceştia vor forma o echipă care va fi instruită de Serviciul de Ambulanţă, pentru a putea funcţiona ca echipaj care să asigure intervenţiile de urgenţă deoarece în zonă nu există staţii de ambulanţă sau staţii SMURD. Dr. Ignat a spus ca oraşul va beneficia şi de o ambulanţă nouă, pentru a putea fi asigurată în mod real asistenţa medicală de urgenţă.

La sfârşitul săptămânii, reprezentanţii DSP Suceava au purtat, discuţii cu angajaţii spitalului privind repartiţia lor în funcţie de opţiunile formulare în cererile de redistribuire.

Nici la această oră, nu se ştie cu exactitate ce se va alege din Spitalului de la Solca. Consiliul Local va trebui să mai organizeze o şedinţă extraordinară prin care va fi luată o decizie. Dacă şi de această dată nu se va aproba reprofilarea spitalului în cămin de bătrâni, o comisie a Consiliului Local va prelua clădirea unităţii spitaliceşti cu inventar.

În opinia dr. Adrian Radu Ignat, ar trebui ca totuşi să se decidă înfiinţarea căminului, care va asigura în continuare câteva locuri de muncă, va oferi posibilitatea deschiderii unui centru de permanenţă, dar şi de cabinete medicale prin care să fie revalorificată dotarea edilitară şi tehnică existentă în spital la această dată.

Trebuie precizat că în unitate există un laborator de analize medicale, unul de radiografii, unul de explorări funcţionale, un ambulatoriu integrat precum şi câte un cabinet de medicină internă, pneumologie şi unul şcolar.


Intră acum și în grupul de