Acasă Social Un muncitor a căzut cu tot cu stâlpul pe care se urcase...

Un muncitor a căzut cu tot cu stâlpul pe care se urcase pentru a înlocui un cablu de telecomunicații la Gălănești


Intră acum și în grupul de

Un muncitor a suferit răni, vineri, după ce a căzut cu tot cu stâlpul pe care se urcase cu o scară și de care se asigurase cu centura de siguranță.

Potrivit primelor date din anchetă, vineri dimineața o echipă de muncitori din cadrul Telecomunicații CFR SA, Sucursala Regională de Telecomunicații Iași,  Zona de Intreținere Câmpulung Moldovenesc, efectua lucrări de înlocuire a unui cablu de telecomunicații din zona pasajului de trecere la nivel cu calea ferată situat pe D.J. 178F din localitatea Gălănești.



Un muncitor în cadrul acestei societăți efectua lucrări specifice, fiind urcat pe o scară rezemată  de un stâlp din lemn, la o înălțime de aproximativ 5 m față de sol, muncitorul fiind asigurat de acel stâlp cu o centură de siguranță.

La un moment dat, din cauza faptului că stâlpul din lemn era putrezit în partea inferioară, la nivel cu solul, acesta s-a rupt, iar muncitorul a căzut pe sol, cu tot cu stâlpul și scara pe care era urcat, cauzându-și un traumatism prin cădere de la înălțime la șoldul piciorului drept precum și un traumatism cranio cerebral minor la nivelul capului.

La fața locului a intervenit un echipaj SMURD care a preluat victima și a transportat-o la Spitalul Municipal Rădăuți, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version