Acasă Social Doi tineri au ajuns în arest după ce au încercat să ascundă...

Doi tineri au ajuns în arest după ce au încercat să ascundă un accident rutier cu un rănit la Capu Câmpului. Șoferul era pozitiv la droguri și nu are permis valabil


Intră acum și în grupul de

Un accident rutier cu urmări grave a avut loc în afara localității Capu Câmpului în seara zilei de 4 noiembrie 2023, în jurul orelor 21:30.

Potrivit anchetei conducătorul auto Nicolae Vasile Ț., în vârstă de 25 de ani, din comuna Valea Moldovei, se afla la volanul unui autoturism marca Ford Focus. Acesta îi încredințase vehiculul pasagerului Ștefan Vasile V., în vârstă de 19 ani, din orașul Gura Humorului, pe DJ 177C, în drum spre Gura Humorului.



Conform primelor cercetări, accidentul a survenit din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, într-o curbă la stânga și pe un carosabil ud. În urma impactului, autoturismul a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune frontală cu un arbore de pe partea dreaptă a drumului. Pasagerul din partea din spate a autovehiculului, un minor, a suferit vătămări corporale. Minorul s-a prezentat duminică, 5 noiembrie, la Spitalul din Gura Humorului unde a spus că a fost rănit în urma unui accident.

Un aspect deosebit de grav al acestui caz a fost încercarea de a ascunde accidentul. Astfel, conducătorul auto Nicolae Vasile Ț. și pasagerul Ștefan Vasile V. au insistat ca minorul rănit să nu meargă la nicio unitate medicală pentru a evita sesizarea accidentului rutier.

După producerea accidentului, cei doi au luat măsuri pentru a ridica autovehiculul de la locul accidentului, fără a notifica autoritățile de poliție și pentru a șterge urmele accidentului. Autoturismul a fost transportat cu o platformă auto la o locație din comuna Berchișești, unde a fost identificat ulterior în data de 5 noiembrie 2023.

În ziua de 5 noiembrie 2023, autoritățile au identificat și pe Ștefan Vasile V., care a recunoscut implicarea în producerea accidentului și în încercarea de a ascunde urmele acestuia. Ulterior, conducătorul auto  Nicolae Vasile Ț a fost, de asemenea, identificat și a recunoscut că se afla la volan în momentul producerii accidentului, deși nu avea dreptul legal de a conduce vehicule, deoarece exercitarea dreptului său de a conduce fusese suspendată din cauza unei abateri rutiere în data de 22 martie 2023.

Ambii au fost testați pentru substanțe psihoactive, rezultând că Nicolae Vasile Ț. a fost pozitiv la metamfetamină (MET). Acesta a fost dus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și a consumului de substanțe psihoactive.

În urma acestor evenimente, cei doi au fost reținuți în arest pentru 24 de ore și vor fi cercetați pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. Autoritățile vor continua investigațiile pentru a stabili toate circumstanțele acestui accident rutier.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version