Copil de 14 ani la volan în Voitinel în timp ce mama era pe scaunul pasagerului


Intră acum și în grupul de

Un copil de 14 ani a fost prins la volan în Voitinel, iar mama acestuia, care se afla pe locul din dreapta față a recunoscut că i-a încredințat mașina să o conducă.

Potrivit anchetei, marți seara, în jurul orelor 22:20, polițiștii SPR 4 Gălănești în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza satului Voitinel, pe DC Voitinel, au observat că se deplasa din sens opus un autoturism marca Kia, care la vederea echipajului de poliție a virat brusc stânga intrând pe sens opus și a oprit vehiculul la aproximativ 5 metri de autospeciala de poliție.

La volanul vehiculului a fost identificat un copil de 14 ani din Voitinel, iar pe locul de pasager dreapta a fost identificată mama acestuia, în vârstă de 38 de ani care a declarat verbal faptul că ea i-a dat autoturismul pentru a fi condus pe drumurile publice. 

Au fost efectuate verificări în bazele de date ale Poliției Române cu privire la autoturismul marca Kia menționat anterior, stabilind că acesta are inspecția tehnică periodică expirată din data de 05.09.2023, iar polița de asigurare este de asemenea expirată.

În cauză a fost întocmit procesul verbal de constatare a contravenției proprietara în acte a autoturismului a fost sancționată pentru lipsa poliței de asigurare obligatorie, aceasta fiind sancționată cu amendă în valoare de 2000 lei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, față de copil și „încredințarea spre conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, față de mamă.


Intră acum și în grupul de