Tânără obligată să se prostitueze în Suceava. Ea primea în schimb și țigări cu marijuana pentru clienți, dar și pentru consum propriu


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea, au documentat activitatea unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri de risc şi deţinerea de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii august 2023, trei dintre persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care, în luna septembrie, ar fi aderat și cea de-a patra persoană, scopul fiind exploatarea unei persoane majore.

Asupra persoanei vătămate, aceștia ar fi exercitat acte de constrângere fizică și psihică (violență fizică, manipulare sentimentală și diverse modalități de control), determinând-o să presteze servicii sexuale contra cost, în diverse oraşe din România, respectiv Focşani, Bacău, Piatra Neamţ, Suceava, Ploieşti, Târgovişte și Constanţa.

Totodată, liderul grupului ar fi pus la dispoziţia persoanei, în cauză, droguri de risc (canabis), atât pentru consum propriu, cât şi pentru clienţi.

Din cercetările efectuate a mai rezultat că, două dintre persoanele bănuite ar fi înlesnit practicarea prostituției și pentru alte două persoane (una dintre ele bănuită, membră a grupului infracțional organizat), asigurând, astfel, supravegherea victimei pentru menținerea de către lider, a controlului asupra ei, inclusiv zădărnicirea încercărilor de a se întoarce la domiciliu.

În cursul zilei de ieri, persoanele bănuite au fost depistate în trafic, în timp ce s-ar fi deplasat  către municipiul Iași, în vederea plasării persoanei vătămate pentru  practicarea prostituției.

De asemenea, au fost puse în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, în județele Vrancea și Iași, fiind descoperiți și ridicați 2.500 de lei, o cantitate de substanță vegetală (canabis), 5 telefoane mobile și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

La data de 13 noiembrie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea celor 4 persoane, pentru 24 de ore și a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.


Intră acum și în grupul de