Sase scoli falticenene, implicate in campania impotriva traficului de minori pe internet


Intră acum și în grupul de

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Suceava (ANITP), împreună cu partenerii săi locali implicaţi în proiectele derulate, urmăresc identificarea celor mai eficiente soluţii în abordarea fenomenului traficului de persoane, cu accent pe exploatarea sexuală şi exploatare prin muncă. Agenţia avertizează să nu subestimăm riscul la exploatare şi trafic de minori şi promovează prevenirea asupra acestui fenomen. Noile mijloace tehnologice informatice pot deveni instrumente de exploatare a copiilor.

În acest context, a demarat o campanie „Foloseşte Internetul Cu grijă…Traficul de Minori are Feţe Ascunse!”.

Anul trecut în ţară, 307 minori au fost identificaţi ca victime ale traficului de minori. Dintre aceştia, 270 au fost fete şi 37 au fost băieţi. Cei mai mulţi dintre aceşti copii au fost traficaţi sexual, atât în interiorul graniţelor ţării cât şi extern. În acelaşi timp, au existat cazuri de minori victime exploataţi şi prin obligarea la muncă, cerşetorie sau furturi precum şi minori exploataţi prin obligarea la reprezentări pornografice şi pe internet.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Suceava, a intensificat derularea activităţilor de prevenire desfăşurate în parteneriat cu Poliţia Municipiului Fălticeni- Biroul de ordine Publică pentru mediul rural, reprezentat de către ag. şef principal Axinte Eugen, în unităţile şcolare din raza comunei Preuteşti, judeţul Suceava. Este vorba despre şcolile nr. 1 şi 2 Preuteşti, şcoala Leucuşeşti, Huşi, Basarabi, Arghira şi Bahna Arini, beneficiari fiind 470 de elevi şi 40 de cadre didactice.

Totodată, au fost distribuite de către Poliţia Municipiului Fălticeni- Biroul de ordine Publică pentru mediul rural, materiale video cu caracter informativ pe linia preveniri şi combaterii traficului de persoane, către 15 posturi TV de cablu local de pe raza municipiului Fălticeni, ce vor difuza aceste materiale în funcţie de programul propriu de emisie.


Intră acum și în grupul de