Acasă Social Activități de prevenire a consumului de droguri în Suceava: Peste 450 de...

Activități de prevenire a consumului de droguri în Suceava: Peste 450 de elevi informați despre riscuri și despre serviciile de asistența specializată pentru tinerii care se confruntă cu probleme legate de consumul de droguri


Intră acum și în grupul de

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din Suceava desfășoară activități interactive în școli pentru sensibilizarea elevilor la pericolele consumului de substanțe.

În perioada 10 – 16 noiembrie a.c., Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Suceava, parte a Agenției Naționale Antidrog, a organizat o serie de activități de prevenire a consumului de droguri în școlile din municipiul și județul Suceava. Peste 450 de elevi și cadre didactice au participat la aceste inițiative interactive, menite să ofere informații esențiale despre riscurile și consecințele negative ale consumului de alcool, tutun și droguri.



Specialiștii CPECA Suceava au avut ca obiectiv principal conștientizarea elevilor asupra impactului negativ al consumului de substanțe și promovarea unui comportament sănătos. Participanții au primit informații detaliate despre efectele nocive ale drogurilor, precum și despre serviciile de asistență specializată disponibile la nivel local, menite să sprijine tinerii care se confruntă cu probleme legate de consumul de substanțe.

Aceste activități fac parte dintr-un program extins derulat pe tot parcursul anului școlar, în care specialiștii CPECA Suceava vor colabora constant cu elevii, realizând diverse inițiative de prevenire a consumului de droguri. Scopul final este de a sensibiliza tinerii și de a-i conștientiza cu privire la efectele și riscurile asociate consumului de substanțe, încurajând astfel evitarea debutului sau amânarea acestuia.

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava rămâne angajat în eforturile de a construi o comunitate sănătoasă și de a oferi suportul necesar tinerilor pentru a-și construi un viitor fără dependențe.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version