Tânăr băut și fără permis a ajuns în arest după ce a distrus cu mașina un gard în Botoș


Intră acum și în grupul de

Un echipaj de poliție al Secției de Poliție Rurală nr. 15 din Vatra Dornei a intervenit, duminică după amiaza, în urma un accident rutier produs pe Drumul Național 18, în comuna Ciocănești, satul Botoș. În cadrul unei acțiuni de patrulare destinată combaterii conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, polițiștii au constatat că un autoturism VW Polo a acroșat și a distrus un gard.

La locul incidentului se aflau doi tineri din Ciocăneșt, unul de 19 ani, proprietarul mașinii și unul de 20 de ani care care se afla la volan în momentul accidentului deși nu deține permis de conducere.

În timpul testărilor, tânărul de 20 de ani a avut 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat la etilometru, iar testul cu aparatul Drugtest a indicat rezultat negativ pentru substanțe psihoactive.

Proprietarul mașinii a recunoscut că a încredințat autoturismul lui Havric Ionel, cu toate că știa că acesta nu are permis de conducere.

Șoferul implicat în accident a fost transportat la Spitalul municipiului Vatra Dornei pentru prelevarea de probe biologice, iar din fericire, accidentul nu a avut victime umane. În urma cercetărilor, s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunile de „conducere fără permis”, „conducere sub influența alcoolului” și „încredințarea unui vehicul spre a fi condus unei persoane fără permis”.

Tânărul de 20 de ani a fost reținut în arest pentru 24 de ore.


Intră acum și în grupul de