Detaliile accidentului de la Frătăuții Vechi: Un șofer băut și fără permis s-a răsturnat cu mașina după ce a pierdut controlul volanului


Intră acum și în grupul de

Două persoane au fost rănite, duminică seara, la Frătăuții Vechi într-un accident rutier.

Potrivit anchetei polițiștilor, duminică în jurul orei 22:30, un bărbat a condus un autoturism VW Golf, pe DJ 178C, în interiorul localității Frătăuții Vechi, având direcția de deplasare dinspre comuna Frătăuții Noi către Rădăuți. În autoturism, în calitate de pasageri se aflau alte trei persoane, una pe scaunul din partea dreapta față și două pe bancheta din spate.

La un moment dat șoferul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit carosabilul prin partea stângă față de direcția sa de mers, a pătruns în șanț după care a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.

Ca urmare a impactului a rezultat avarierea autoturismului, cât și vătămarea corporală a conducătorului auto și a pasagerului de pe scaunul din dreapta față, aceștia fiind preluați de echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță și transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Ca urmare a testării cu aparatul etilometru a conducătorului auto s-a stabilit faptul că acesta avea o alcoolemie de 0,60 mg/L alcool în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, ca urmare a interogării bazelor de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că susnumitul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”,  și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de