Un bărbat a fost ucis în pădure în zona Mălini de o rădăcină de arbore care s-a rostogolit


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Mălini a murit, marți, într-un accident în pădure după ce rădăcina unui arbore s-a rostogolit și l-a lovit.

Potrivit primelor date din ancheta polițiștilor,  bărbatul de 67 de ani din Mălini l-a rugat marți dimineața pe un consătean care deține o firmă de exploatare forestieră să îl ia în pădure pentru  a-și pregăti niște crengi, urmând ca în zilele următoare să le ducă acasă.

Astfel, marți la ora 08:30, proprietarul firmei l-a lăsat pe bărbat în Cantonul Nemțișoru, după care a plecat să își desfășoare activitatea de exploatare.

Ulterior, în jurul orei 13:30 acesta a observat în stânga părăului Iugii din respectivul canton silvic o rădăcină de arbore rostogolită de pe o pantă, iar pe consăteanul său căzut inconștient la circa 2 metri de ea.

 În această situație, bărbatul a sunat la 112 și a sesizat cele întâmplate.

El a precizat că arborele în cauză a fost doborât de vânt în cursul lunii septembrie anul 2023,  rădăcina de arbore fiind scoasă din pământ, iar luni fusese secționată pe o suprafață de 90% de trunchiul arborelui, fiind lăsată așa pentru a fi trasă cu un utilaj.

Se presupune că victima a vrut să urce panta moment în care s-a prins de rădăcină care s-a desprins și l-a lovit mortal.


Intră acum și în grupul de