Acasă Social Activitate de prevenire antidrog la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni: Părinți, elevi...

Activitate de prevenire antidrog la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni: Părinți, elevi și cadre didactice informați despre riscuri și prevenție


Intră acum și în grupul de

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava (CPECA), în colaborare cu subprefectul județului Suceava, Cristian Șologon, și reprezentanții Detașamentului de Jandarmi-Fălticeni, au desfășurat o activitate de informare antidrog la Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni.

La evenimentul desfășurat în această dimineață au participat peste 90 de persoane, printre care părinți, elevi și cadre didactice. Specialiștii antidrog au susținut discuții relevante despre consolidarea legăturii dintre părinți și copii, modalitățile adecvate de abordare a copiilor consumatori de substanțe psihoactive și riscurile asociate consumului de droguri.



Pe parcursul întâlnirii, au fost abordate subiecte precum recunoașterea semnelor de consum și a simptomelor de intoxicație cu diferite substanțe psihoactive. Specialiștii au oferit, de asemenea, informații cu privire la metodele de prevenire a consumului de droguri în rândul adolescenților și au discutat despre modalitățile sănătoase și responsabile de petrecere a timpului liber.

De asemenea, au fost prezentate riscurile asociate consumului de droguri, iar participanții au fost informați cu privire la serviciile de asistență specializată disponibile la nivel local, în cazul în care apar probleme cauzate de consumul de substanțe.

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava continuă să se implice activ în astfel de activități de prevenire, contribuind la formarea unei comunități mai informate și mai conștiente.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version