Cinci mentiuni pentru elevii suceveni la Olimpiada Nationala de Biologie


Intră acum și în grupul de

Cinci din cei zece elevi suceveni care au participat în perioada 17-21 aprilie la etapa Naţională a Olimpiadei de Biologie au obţinut menţiuni.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Laura Hacman, informează în cadrul unui comunicat de presă, că la etapa Naţională de Biologie, care s-a desfăşurat la Suceava, au participat 249 de elevi din toată țara, elevi de gimnaziu (clasa a VII-a) și de liceu (clasele IX-XII), alături de 42 de profesori însoțitori ai loturilor județene şi 28 de membri ai Comisiei naționale de organizare și evaluare a olimpiadei.

Elevii suceveni care au fost distinşi cu menţiuni sunt: Adrian Gabriel Florescu, elev în clasa a VII-a, la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, sub îndrumarea prof. Ramona Morar, Anamaria Gavrilovici, elevă în clasa a IX-a la C.N. „Petru Rareş” Suceava, sub îndrumarea prof. Ramona Oboroceanu, Magdalena Amurăriţei, elevă în clasa a X-a, la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” (prof. Gabriela Grigoraş), Grigore Aristide Gafencu, elev în clasa a XI-a, la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava (prof. Carmencita Obreja) şi Maria Moisuc, elevă în clasa a XI-a, la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava (prof. Carmen Constantineanu).

Potrivit aceluiaşi comunicat de presă, MECTS a oferit un total de 80 de premii şi mențiuni la: clasa a VII-a (3 premii, 15 mențiuni), clasa a IX-a (3 premii, 11 mențiuni), clasa a X-a (3 premii, 15 mențiuni), clasa a a XI-a (3 premii, 13 mențiuni), clasa a XII-a (3 premii, 11 mențiuni).

De asemenea, Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava a acordat Premiul de Excelenţă pentru cel mai mare punctaj obţinut în concurs, Anei Bilegan, elevă în clasa a XII-a, la Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” Bistriţa, care a obţinut 199 de puncte din 200 posibile (se acordă 100 de puncte pentru proba teoretică şi 100 pentru proba practică).

Laura Hacman informează că IȘJ Suceava a acordat un număr de 21 de premii speciale, pentru cel mai mare punctaj obținut la fiecare nivel de clasă, atât la proba teoretică, cât și la proba practică., alături de Societatea de Științe Biologice din România reprezentată de academician prof. univ. dr. Constantin Toma, președintele de onoare al Comisiei Naţionale a olimpiadei, care a oferit cărți și diplome tuturor elevilor premiați, şi Editura Publishing House, care a oferit la rândul său elevilor reviste și cărți.

Organizatorii acestei competiţii şcolare au fost Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava (IŞJ), Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava şi Şcoala Creştină Filadelfia Suceava.


Intră acum și în grupul de