Poliția Suceava face un nou apel la responsabilitate în trafic după ce a indetificat mai mulți șoferi la volan sub influența băuturilor alcoolice


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a atenționat, marți, din nou, cu privire la conduita periculoasă a unor șoferi care au fost identificați la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, într-o serie de incidente petrecute în ultimele zile.

Astfel, în data de 23 decembrie 2023, ora 16:20, pe strada Ștefan cel Mare din localitatea Bivolăria, orașul Vicovu de Sus, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani. Testarea cu aparatul alcooltest a relevat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost ulterior dus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

La aceeași dată, ora 22:25, pe strada Grigore Antipa din municipiul Suceava, un bărbat de 26 de ani a provocat un accident rutier, acroșând două vehicule parcate. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost supus recoltării de probe biologice, iar dosarul penal a fost întocmit pentru „conducere sub influența alcoolului”.

În noaptea de 24 decembrie 2023, între orele 02:03 și 02:45, au fost raportate trei cazuri distincte de șoferi sub influența alcoolului. Un bărbat de 23 de ani din Iaslovăț, un tânăr de 24 de ani din Cacica și un bărbat de 35 de ani din Pătrăuți au fost depistați cu alcoolemii cuprinse între 0,68 mg/l și 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceștia au fost conduși la unități medicale pentru recoltarea de probe biologice, iar dosare penale au fost întocmite conform legislației în vigoare.

La ora 02:38, în comuna Râșca, sat Buda, un bărbat de 70 de ani a fost oprit pentru control și testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost dus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea de probe biologice, iar dosar penal a fost întocmit pentru „conducere sub influența alcoolului”.

Poliția face un apel la responsabilitate și cere tuturor șoferilor să evite consumul de alcool și substanțe interzise înainte de a se urca la volan, subliniind riscurile majore pe care le implică astfel de comportamente în trafic. Conducerea sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului poate avea consecințe grave, inclusiv accidente rutiere cu impact asupra vieții și sănătății celor implicați, atenționează polițiștii suceveni.


Intră acum și în grupul de