Bărbat din Straja reclamat de soție la Poliție că s-a urcat beat la volan și nu are permis


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Straja este cercetat penal după ce a fost depistat că a condus beat și fără permis un autoturism.

Potrivit primelor date din anchetă, miercuri după amiaza în jurul orei 17:05, un echipaj de poliție din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, a fost sesizat prin 112 de o femeie din Straja că soțul ei de 42 de ani s-a urcat beat și fără permis de conducere la volanul unui autoturism marca Seat, înmatriculat în Franța și a plecat de la domiciliu spre direcția orașului Vicovu de Sus.

Având în vedere sesizare, echipajul de poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu s-a deplasat către comuna Straja, unde a fost identificat autoturismul marca Seat parcat, pe drumul comunal neclasificat ”La gară”, iar la aproximativ 150-200 m, au fost identificați cei doi soți.

Polițiștii au cerut conducătorului auto pentru control documentele personale și cele ale autoturismului în cauză. Acesta a refuzat în primă fază să prezinte pentru control documentele personale, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea controlului corporal sumar, unde în buzunarul de la spate al pantalonilor a fost identificat portofelul în care se afla cartea de identitate.

Conducătorul auto a declarat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost condus la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus unde a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, după care s-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul Rădăuți unde acesta a fost testat cu aparatul Drager, rezultând o alcoolemie de 0,97 mg/L alcool în aerul expirat. În continuare, cu consimțământul său, i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Fiind interogate bazele de date a rezultat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere.              

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar după prelucrarea mostrelor biologice de sânge, cauza va fi discutată cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea luării față de bărbat a unei măsuri privative de libertate.


Intră acum și în grupul de