Poliția Suceava: În minivacanța de Anul Nou au fost aplicate 437 de amenzi, majoritatea pentru abateri rutiere și pentru încălcarea normelor de conviețuire socială


Intră acum și în grupul de

În minivacanța de Anul Nou, polițiștii din Suceava au desfășurat ample acțiuni pentru asigurarea liniștii și siguranței în județ. Aproximativ 250 de polițiști au fost mobilizați zilnic pentru a interveni în diverse situații și pentru a preveni incidente.

Echipajele de poliție au acționat în mod integrat, colaborând strâns cu celelalte instituții ale statului responsabile de menținerea ordinii și liniștii publice. Activitățile desfășurate au vizat siguranța circulației, menținerea ordinii publice, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, combaterea delictelor silvice și prevenirea actelor de comerț ilicit, cu accent pe produsele alimentare specifice. De asemenea, a fost acordată o atenție deosebită comercializării și utilizării articolelor pirotehnice.

În intervalul 30 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, în cadrul a 51 de acțiuni desfășurate, au fost aplicate 437 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 347.505 lei. Cele mai multe sancțiuni au fost date conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială. De asemenea, au fost reținute 70 de permise de conducere și retrase 32 de certificate de înmatriculare.

În aceeași perioadă, polițiștii au intervenit la 308 evenimente, asigurând un climat de siguranță și prevenind orice evenimente negative. Ca urmare, nu au fost înregistrate evenimente rutiere grave sau acte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Eforturile polițiștilor suceveni vor continua și în perioada următoare, având ca obiectiv prevenirea oricăror situații negative și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică pentru locuitorii județului.


Intră acum și în grupul de