Conferinta Internationala de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu”, un succes


Intră acum și în grupul de

Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu” din Suceava a fost, joi, gazda unei conferinţe Internaţionale intitulată “Ce semnifică ştiinţa de a învăţa pe tot parcursul vieţii în învăţământul vocaţional şi tehnic”, ca rezultat ale proiectului Leonardo da Vinci-Partneriate cu tema “Literacy! A key competence in VET”, desfăşurat în perioada 2009-2011, în parteneriat cu: Phantastische Bibliothek din Wetzlar,Germania, Berufliche Schule des Wetteraukreises – Nidda, Germania şi Istituto Tecnico Commerciale “Archimede” – Modica, Italia, întâlnire ce s-a dovedit a fi un succes.

Evenimentul s-a bucurat de participare internaţională, la întrunire fiind prezente în jur de 60 de persoane (cadre didactice, directori de licee şi inspectori şcolari din judeţ, precum şi reprezentanţi ai partenerilor din Germania şi Italia). Scopul conferinţei a fost acela de a disemina activităţile şi rezultatele proiectului, într-o formă inedită de workshop care a avut loc miercuri, de la ora 14:30.

Totodată, în cadrul workshop-ului organizat în principal cu profesori de liceu din municipiul Suceava au fost analizate competenţele cadrelor didactice şi au fost formulate concluzii şi previziuni pentru învăţământul vocaţional şi tehnic european de secol XXI.

“Din punctul de vedere al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, conferinţa a fost un succes, concluzia fiind că peste 20 de ani se vor utiliza tehnicile pedagogice şi în spaţiul virtual”.

Proiectul Literacy! A key competence in VET este coordonat la nivel european de către dipl. Bibl. Bettina Twrsnick, director al Phantastische Bibliothek din Wetzlar, Germania, iar în Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava de către directorul acestuia, prof. Michaella Melinte.


Intră acum și în grupul de