Poliția Rădăuți acționează rapid într-un caz de violență domestică, emițând ordin provizoriu de protecție


Intră acum și în grupul de

Poliția Municipiului Rădăuți a intervenit prompt în data de 5 ianuarie într-un caz de violență domestică, emițând un ordin provizoriu de protecție împotriva unui agresor recidivist. O femeie a solicitat intervenția polițiștilor, relatând amenințările la adresa sa venite din partea soțului.

Potrivit informațiilor obținute, femeia, căsătorită din 2012 și având împreună trei copii minori, a fost amenințată cu acte de violență în timpul unei convorbiri telefonice cu soțul său, în timp ce aceasta se afla la locul de muncă în municipiul Rădăuți.

Cei doi au locuit împreună până în 2021 când soțul a mers la muncă în Anglia unde se pare că a avut o relație cu o altă femeie.

Polițiștii au mai aflat că în luna iulie 2023, împotriva agresorului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, însă soția acestuia a retras ulterior plângerea și ordinul de protecție. Având în vedere istoricul și riscul iminent identificat, poliția a emis un nou ordin de protecție provizoriu valabil pentru o perioadă de 5 zile.

Femeia a depus o plângere scrisă împotriva soțului pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „amenințare”, conform articolului 206 din Codul penal.

Menționăm că intervențiile poliției în cazurile de violență domestică se pot realiza din oficiu sau ca urmare a sesizărilor primite prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență (112). Ordinele de protecție provizorii sunt emise pentru o perioadă de 5 zile, fără necesitatea încuviințării unui judecător, asigurând astfel protecția imediată a victimelor.

Politiștii implicati în astfel de cazuri pot lua măsuri pentru separarea victimei de agresor și pot dispune alte obligații sau interdicții pentru agresor, inclusiv păstrarea unei distanțe minime față de victimă sau predarea armelor deținute.

Siguranța în familie și prevenirea violenței domestice rămân priorități ale polițiștilor suceveni în anul 2024, îndemnându-i pe cetățeni să sesizeze cazurile de violență domestică prin intermediul campaniei „Oprește Violența din casa ta!”.


Intră acum și în grupul de