Nou accident pe trecere de pietoni în Gura Humorului: O tânără a fost lovită de un autoturism în timp ce traversa strada


Intră acum și în grupul de

O tânără de 22 de ani a fost rănită ușor, sâmbătă seara, după ce a fost lovită de un autoturism în timp ce traversa strada pe o trecere de pietoni.

Potrivit anchetei polițiștilor, sâmbătă seara în jurul orelor 19:50, un tânăr de 19 ani din Gura Humorului conducea un autoturism Skoda Octavia, pe bulevardul Bucovina, din  Gura Humorului, având direcţia de deplasare Frasin către Suceava.

Ajuns la trecerea pentru pietoni semnalizată prin indicatoare și marcaje rutiere din zona unui supermarket a surprins şi accidentat o tânără de 22 de ani care s-a angajat în traversarea regulamentară a părţii carosabile, pe trecerea pentru pietoni, din stânga spre dreapta, a sensului conducătorului auto de deplasare.

În urma impactului a rezultat vătămarea tinerei stabilindu-i-se diagnosticul de „TCC ușor, traumatism umăr drept”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.

De asemenea s-a procedat la testarea cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind negativ.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face conducătorul auto care nu a acordat prioritate de trecere pietonului angajat în traversare străzii prin loc special amenajat, semnalizat cu indicatoare și marcaje rutiere.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Un incident asemănător s-a produs vineri când șoferul unui autocar a acroșat un bărbat de 55 de ani care traversa Bulevardul Bucovina din Gura Humorului tot pe o trecere pentru pietoni.


Intră acum și în grupul de