Urmărire și blocaj în trafic la Moara Nica pentru un autoturism condus de un șofer băut și fără permis. Vehiculul a fost imobilizat pentru lipsă ITP și RCA.


Intră acum și în grupul de

Polițiștii SPR 9 Șcheia care efectuau sâmbătă seara serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Universității, de pe raza satului Moara Nica din comuna Moara au efectuat semnalul regulamentar de oprire a autoturism care nu s-a conformat însă indicațiilor polițistului rutier, nu a oprit la semnalele acustice și luminoase.

Vehiculul a efectuat un viraj stânga de pe strada Universității pe strada Bărbeni, sat Moara Nica și a rulat pe o distanță de circa 400 metri, iar ulterior a fost blocat, ocazie cu care s-a stabilit faptul că la volanul autoturismul se afla un bărbat din sat Moara Carp, comuna Moara.

Totodată, șoferul a înmânat organelor de poliție, certificatul de înmatriculare al autoturismului, neavând asupra sa actul de identitate, polița RCA și precizând că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, s-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliției Române, constatându-se faptul că șoferul nu este posesor a unui permis de conducere și drept urmare nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

S-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto și-a dat consimțământul în scris privind recoltarea de probe biologice.

Totodată, autoturismul are inspecția tehnică periodică expirată, iar polița RCA lipsă, șoferul fiind  sancționat contravențional la OUG 195/2002, iar autovehiculul imobilizat.

În acest caz s-a întocmit dosar penal, iar cercetările vor fi efectuate de polițiștii din cadrul SPR9 Șcheia, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.


Intră acum și în grupul de