Sucevean amendat cu 825 de lei pentru că nu a oprit la semnalul poliției și este cercetat penal pentru că a condus băut


Intră acum și în grupul de

Un șofer din Putna a fost amendat cu 825 de lei pentru că nu a oprit la semnalul poliției și a fost urmărit apoi un kilometru în Câmpulung Moldovenesc până când a oprit.

Potrivit datelor din ancheta polițiștilor, duminică seara în jurul orei 19:30, echipajul de poliție rutieră al Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, în timp ce se afla în serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe str. Izvorul Alb din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autovehicul Volkswagen, prin folosirea mijloacelor acustice și vizuale ale autospecialei de poliție, ocazie cu care conducătorul autovehiculului nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare.

În aceste condiții s-a procedat la urmărirea autovehiculului în cauză pe o distanță de aproximativ un kilometru, iar la apropierea de acesta, conducătorul auto s-a conformat și a oprit pe partea dreaptă.

Cu ocazia opririi în trafic a autovehiculului în cauză șoferul, din Putna,  a fost testat cu aparatul etilometru și a rezultat o concentrație alcoolică de 0.72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i-a fost recoltată o singură mostră biologică de sânge, cu respectarea prevedrilor legale, în vederea stabilirii cu exactitate a  îmbibației alcoolice din sânge, refuzând recoltarea celei de a doua probe biologice.

Totodată, conducătorul auto  a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 825 lei  pentru faptul că nu s-a conformat semnalului de oprire efectuat.

În acest caz s-a întocmit dosarul penal privind săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Intră acum și în grupul de