Acasă Social Cherestea și material lemnos în valoare de aproximativ 8.000 lei, confiscate de...

Cherestea și material lemnos în valoare de aproximativ 8.000 lei, confiscate de polițiștii suceveni


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au confiscat, luni,  cantități semnificative de cherestea și material lemnos în urma verificărilor efectuate în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Astfel, polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Mălini au identificat pe DJ209A din satul Cornu Luncii o autoutilitară condusă de un bărbat din satul Herla, comuna Slatina care transporta material lemnos fără documente de proveniență. Verificările în aplicația SUMAL au confirmat lipsa avizului de însoțire, iar autoutilitara a fost însoțită la Ocolul Silvic Mălini. După cubarea materialului lemnos, s-a constatat că șoferul transporta 5,68 mc cherestea rășinoase, în valoare de 3.408 lei, fiind sancționat conform prevederilor legale.



În cea de-a doua situație, pe DN29A, în comuna Adâncata, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Adâncata au oprit o altă autoutilitară care transporta material lemnos. Șoferul, domiciliat în comuna Hudești, județul Botoșani, nu a putut prezenta documente legale și nu avea aviz de însoțire pentru lemnul transportat. Verificările în SUMAL 2.0 au confirmat lipsa documentelor, iar autoutilitara a fost condusă la sediul Ocolului Silvic Adâncata. Șoferul a fost sancționat contravențional, și în același timp, au fost confiscate 2,70 mc lemn, în valoare de 443 lei.

Într-o a treia situație, reprezentantul Ocolului Silvic Gura Humorului a identificat o autoutilitară la data de 13 ianuarie 2024, transportând 6,76 m3 buștean gater rășinoase molid și brad. Șoferul a fost sancționat contravențional conform legii, iar lemnul, evaluat la cca. 3.600 lei, a fost confiscat, luni, și predat în custodia pădurarului de la cantonul silvic din cadrul O.S. Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version