Un șofer beat a turat motorul până când mașina a luat foc. Incidentul s-a petrecut pe un drum comunal din Udești


Intră acum și în grupul de

Un autoturism Ford a luat foc, sâmbătă seara, la Udești, incendiul fiind stins de pompieri

Potrivit datelor din anchetă, polițiștii au fost sesizați sâmbătă la ora 19:10 prin 112 de un bărbat din Udești că pe raza comunei un autoturism a luat foc.

Polițiștii au identificat pe un drum comunal neclasificat din apropierea locuinței apelantului un echipaj de pompieri militari și unul de pompieri civili care procedau la stingerea incendiului care se manifesta asupra unui autoturism marca Ford.

Din discuțiile purtate cu apelantul, acesta a declarat că în seara zilei de sâmbătă a observat că un bărbat conducea autoturismul Ford pe drumul comunal din apropierea locuinței sale și că a observat momentul în care autoturismul a luat foc din cauza accelerării exagerate a motorului, iar de la volanul autoturismului a coborât șoferul în stare vădită de ebrietate.

La fața locului a fost identificat și legitimat conducătorul autoturismului, stabilind că acesta este un bărbat de 58 de ani.

Din cauza stării vădite de ebrietate a susnumitului, nu s-a reușit testarea cu aparatul etilotest, acesta fiind condus la Spitalul Județean Suceava unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cu ocazia verificării în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit că respectivul figurează ca fiind posesor al permisului de conducere categoria B, cu mențiunea anulat.

Ulterior stingerii incendiului, pompierii militari au stabilit ca sursă de aprindere efectul termic provenit de la toba de eșapament a autoturismului, acesta fiind distrus în totalitate.

În conformitate cu prevederile art 293 alin. 1 din C.pr.pen. în cauză s-a întocmit dosar penal faţă bărbatul respectiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „distrugerea din culpă”.


Intră acum și în grupul de