O șoferiță beată, oprită în trafic de polițiști la Liteni. Femeia era în pragul comei alcoolice


Intră acum și în grupul de

O șoferiță care se deplasa haotic, miercuri seara, pe raza orașului Liteni a fost oprită în trafic de polițiști care au constatat că aceasta era beată.

Potrivit primelor date din anchetă, miercuri seara, în jurul orelor 20:15, în timp ce efectuau servicul de patrulare și asigurare a ordinii și liniștii publice pe raza orașului Liteni, aflându-se în zona centrală a satului Rodunda din orașul Liteni polițișții au observat cum un autovehicul Volkswagen Sharan se deplasa haotic pe drumul public DC6, motiv pentru care au efectuat semnal regulamentar de oprire.

După declinarea calității s-a procedat la legitimarea și identificarea conducătorului auto și s-a stabilit că este o femeie din Rotunda.

Fiind întrebată dacă a consumat băuturi alcoolice șoferița a declarat verbal inițial faptul că nu a consumat niciun fel de băuturi alcoolice.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest constatându-se că avea o îmbibație alcoolică de 1,31 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Municipal Fălticeni pentru a i se preleva probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a concentrației de alcool în sânge.

Poliția Orașului Liteni s-a sesizat din oficiu și a dispus începerea urmăririi penale față de infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

O îmbibație alcoolică de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat reprezintă peste 2,5 la mie alcool pur în sânge ceea ce înseamnă o stare de ebrietate avansată/comă alcoolică


Intră acum și în grupul de