Trei hoți de lemne încătușați de polițiști pentru că deveniseră agresivi după ce au fost prinși în flagrant


Intră acum și în grupul de

Trei bărbați din Mitocu Dragomirnei sunt cercetați penal pentru tăiere ilegală și furt de arbori.

Potrivit primelor date din anchetă, polițiști Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, în timp ce desfășurau activități pentru identificarea transporturilor ilegale de material lemnos, au obținut, joi după amiaza, o informație despre trei bărbați de etnie rromă, care au încărcat într-o căruță trasă de doi cai mai mulți arbori din pădurea situată pe raza comunei Mitocu Dragomirnei după care au plecat într-o direcție necunoscută.

Patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a efectuat verificări în zona adiacentă comiterii faptei, reușind identificarea și interceptarea atelajului hipo împreună cu cei trei suspecți pe drumul din apropierea satului Lipoveni din comuna Mitocu Dragomirnei, la circa 2,5km de locul faptei.

Când au fost identificați, cei trei bărbați au devenit agresivi față de polițiști, fapt pentru care s-a folosit spray-ul iritant lacrimogen din dotarea politiștilor și s-a procedat la încătușarea acestora.

Ei au fost legitimați și s-a stabilit că sunt toți trei din Mitocu Dragomirnei, iar în căruță, în urma cubajului efectuat de către pădurarul chemat în sprijin a fost identificată o cantitate de aprox. 0,564 mc lemn esență carpen.

Atelajul hipo, precum și materialul lemnos, un topor  au fost ridicate și predate în custodie pădurarului la sediul cantonului silvic Dragomirna.

În acest caz urmează a se întocmi calculul valoric al arborilor tăiați și a se stabili cu exactitate valoarea prejudiciului. Ulterior s-a procedat la conducerea în teren a  celor trei în zona Cantonului Silvic Chilia, trup Schit, u.p.1 Dragomirna, u.a. 27B, unde s-a efectuat cercetarea la fața locului împreună cu tehnician criminalist din cadrul IPJ Suceava.

Polițiștii au deschis un dosar penal privind infracțiunile de „tăiere ilegală de arbori” și „furt de arbori”.


Intră acum și în grupul de